Bewakers Ontdekken Een Geavanceerd Gevangenissysteem

Mobiele telefoons die gevangenissen in worden gesmokkeld, hebben talloze problemen veroorzaakt binnen de gevangenismuren. Niet-geregistreerde mobiele telefoons stellen gevangenen in staat geavanceerde plannen uit te werken en verschillende criminele activiteiten te organiseren. Apparaten die naar binnen worden gesmokkeld door bezoekers of gevangenispersoneel, vormen een probleem bij gevangen in het hele land. Een gevangenis in Noord-Nederland heeft te maken gehad met een verontrustend aantal in beslag genomen telefoons waardoor gevangenen zowel een uitgebreide ontsnappingspoging als externe operaties konden bekokstoven. Gevangenisbewaarders hebben op elke drie gevangenen één telefoon gevonden en afgenomen, het hoogste aantal in de geschiedenis van het land.

Mobiele telefoons werden geïntroduceerd in het gevangeniswezen als grote positieve stimulans voor de gevangenen. Gevangenen zouden nauwkeurig bewaakte en gedocumenteerde mobiele telefoons krijgen zodat deze konden worden gebruikt om dierbaren te bellen, hoewel de instroom van apparaten hen onlangs heeft toegestaan ​​om ze voor duistere praktijken te gebruiken.

"De meeste van deze jongens praten gewoon met hun vriendinnen, maar sommige van hen zijn keiharde criminelen die criminele ondernemingen runnen," verklaarde een gevangenisofficier.

Na de ontdekking van meer dan 100 illegale telefoons werd er een onderzoek gestart dat stuitte op meer dan 10.000 sms-berichten in verband met crimineel gedrag. Uit het onderzoek bleek dat tientallen voormalige en huidige gevangenismedewerkers en gevangenen betrokken waren bij het geavanceerde smokkelsysteem. Het regime in de Nederlandse gevangenissen is sindsdien aangescherpt en er is gevraagd om een ​​strengere controle op gevangenen.

Vond je dit artikel interessant? Vind jij dat mobiele telefoons moeten worden toegestaan in gevangenissen? Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, blogs en populaire onderwerpen, voeg dan je e-mailadres toe aan onze mailinglijst. Kijk ook eens op de webstore voor geweldige producten tegen kortingsprijzen voor onze abonnees.

Schrijf je in op onze mailinglist voor leuke nieuwe verhalen

* Vul in

Older Post Newer Post